• Ovlivňuje krize v Řecku české podnikatele?

    Řecká krize je v médiích propíraná ze všech stran, proto není divu, že se panika šíří i mezi podnikateli. Má krize v Řecku na české podnikatele skutečně nějaký vliv? Do jaké míry se problémy Řecka dotýkají české ekonomiky?

  • Počet českých podnikatelek roste

    S dobrou zprávou přišla Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Podle jejich analýzy v Česku přibylo za poslední tři roky velké množství podnikatelek. Jste také jednou z ambiciozních podnikajících žen?

  • Pozor! Počet daňových kontrol stoupá

    Několik let byl relativně klid, ale od roku 2014 začal počet daňových kontrol opět stoupat. Finanční správa informovala také o tom, že se zároveň zvýšily doměrky z kontrol a to o téměř miliardu a půl. Mají se podnikatelé začít obávat kontroly ve svých podnicích?

  • Prázdninové psaní od ČSSZ

    Zkontrolujte své poštovné schránky, možná tam najdete dopis od České správy sociálního zabezpečení. ČSSZ měla na letní prázdniny naplánovanou rozesílku dopisů, ve kterých najdete informaci o stavu vašeho důchodového konta.

  • Přechod z OSVČ na s.r.o.

    Jakým způsobem lze přejít z OSVČ na s. r. o.? Kdy je k tomu nejvhodnější doba a jaké povinnosti jsou s tímto přechodem spojené?

  • Zápisy společností do rejstříku notářem

    Přibližně od poloviny května tohoto roku mohou notáři nově provádět online zápisy do obchodního a dalších veřejných rejstříků. Díky tomu se má zrychlit a zjednodušit proces zápisu, který doposud prováděly soudy. Zjednoduší se tak celkově začátky podnikání a zakládání společnosti?